Лектори

д-р Евелина Андреева

Журналист, доктор по медии и комуникации

Д-р Евелина Андреева е журналист, доктор по медии и комуникации от Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Въпреки сериозното си академично образование, тя се определя като експерт-практик. Професионалното й развитие започва с БТА (репортер, редактор) от 1985 до 1995 г. Продължава като управляващ съдружник в една от първите ПР агенции у нас, която е и носител на множество професионални награди, „Л.Е.А. Консулт“ от 1995 до 2003 г..

От 2003 до 2019 г. Евелина Андреева е главен секретар на БТА и заместник-председател на Асоциацията на българските медии по света, учредител и организатор на Световните срещи на БГ медиите. От 2020 до 2022 г. работи като изпълнителен директор с ресор „Стратегическо развитие, маркетинг и реклама“ в Българското национално радио. От средата на 2022 г. до сега заема позицията директор „Стратегическо развитие и маркетинг“ към Радио-телевизионния център на Нов български университет. Работи по проект за създаване на медиен start up за млади хора от 18 до 25 г. в България.

Евелина Андреева е омъжена, има син и дъщеря. Завършила е и колеж по фотография и високо цени изкуството на „рисуване със светлина“. От професия в началото на професионалния й път, фотографията днес й е хоби. В свободното си време играе тенис на корт и намира удоволствие в планинския туризъм до високите върхове на Пирин, Рила, Стара планина. Определя се като професионален читател, което не й пречи да подготвя първата си авторска книга „Медиячовекът“ на тема трансформация на журналистическото съдържание в новата дигитална среда. Зодия „близнаци“ е , което обяснява разностранните й интереси и непрестанно търсене на нови инициативи, идеи и проекти.